Oeps, je lijkt een niet-ondersteunde browser te gebruiken...
Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
 • Blog

  Auteur: Nina van Veglorious

  29 maart 2021

  Categorie: Nieuws

  Wat is vegan beauty?

  Als je het woord 'veganistisch' noemt, denken de meeste mensen al snel aan eten. Groentes, fruit, plantaardige melk en ander voedsel niet afkomstig van dieren. Maar veganisme is ook van toepassing op wat we op onze huid gebruiken. De afgelopen jaren is er een enorme opkomst in vraag naar diervriendelijke huidverzorgings- en make-upproducten. Maar wat is vegan beauty nu eigenlijk? Net als bij eten, betekent ‘vegan beauty’, of veganistische cosmetica, dat het product geen dierlijke ingrediënten bevat. Dit betekent ook dat het product en de ingrediënten niet getest zijn op dieren en er geen dieren gebruikt zijn bij het vervaardigen of distribueren van het product. Puur plantaardig dus.

  Niet-veganistische ingrediënten om op te letten

  Wat voor ingrediënten zijn bijvoorbeeld niet veganistisch? Je hebt er waarschijnlijk nooit bij stil gestaan, maar in bijna alle cosmetica zitten dierlijke producten. Voorbeelden van ingrediënten die niet veganistisch zijn onder meer bijenwas, honing, lanoline en verschillende soorten melk en melkzuur. Ook cholesterol, collageen, glycerol en talg zijn voorbeelden van veelvoorkomende ingrediënten in cosmetica die meestal niet veganistisch zijn.

  Of wat dacht je van producten gemaakt van dingen als urinezuur gewonnen uit koeien en karmijn gewonnen uit geplette insecten? Let tevens op wanneer er het woordje ‘parfum’ staat genoemd in de lijst van ingrediënten. Ook hierin kunnen dierlijke ingrediënten zitten, zoals castoreum.

  Waarom veganistische beauty producten gebruiken?

  Wist je dat je huid 60% absorbeert van alles wat je erop aanbrengt? Als je veganist bent, is de kans groot dat je ook dierlijke producten wilt vermijden in je schoonheidsroutine. Het woord veganistisch wordt bovendien ook als niet-veganisten vaak gelinkt aan een idee van veiligheid, ethiek of kwaliteit van ingrediënten. Niet verwonderlijk dus dat vegan beauty zo aan populariteit wint.

  Veganistische huidverzorgingsproducten zijn puur plantaardig. Elk ingrediënt is afkomstig van planten. Ze zijn dus vrij van chemicaliën en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Dit maakt ze veel gunstiger voor je huid. Van natuurlijke ingrediënten zoals kamille, aloë vera en tea tree, zijn de zuiverende voordelen ervan keer op keer bewezen. Deze helpen overtollige olie en eventuele poriënverstoppende onzuiverheden te verwijderen en daarmee acne te behandelen en te voorkomen. Ze geven de huid ook een zijdezacht gevoel.

  Plantaardige ingrediënten zijn van nature rijk aan vitamines zoals B, C en E, die helpen bij celregeneratie, waardoor je huid een jonge en levendige uitstraling behoudt. Aanwezige antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen helpen perfect bij een gevoelige huid en huidproblemen zoals eczeem en allergieën.

  Zijn vegan beauty producten duur?

  Een van de grootste misvattingen omtrent vegan beauty is dat de schoonheidsproducten duur zijn. Mensen denken dat omdat ze volledig natuurlijk en milieuvriendelijk zijn, dat er een hoge prijs aan hangt. De realiteit is echter dat, hoewel ze misschien niet zo goedkoop zijn als de massaal geproduceerde dierlijke producten van de drogisterij, ze toch heel betaalbaar zijn. Bovendien, als je kijkt naar alle voordelen die het gebruik ervan opleveren, dan krijg je echt waar voor je geld met vegan beauty.

  Behalve vegan huidproducten bestaan er ook tal van veganistische producten voor het haar zoals shampoo, conditioner en styling producten, voor zowel mannen als vrouwen. Overstappen naar vegan beauty is dus helemaal niet zo’n grote stap. Je zult goed voor jezelf zorgen en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan de natuur. 

  • Veglorious. 2023. Alle rechten voorbehouden. Deze website maakt geen onderdeel uit van Facebook of Facebook Inc. Deze site is op geen enkele manier gelinkt aan Facebook. Facebook is een handelsnaam van Facebook Inc.