Oeps, je lijkt een niet-ondersteunde browser te gebruiken...
Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
 • Blog

  Auteur: Nina van Veglorious

  29 maart 2021

  Categorie: Nieuws

  Vegan beauty en zero waste

  Het Franse label Lamazuna is een van de vegan cosmeticamerken die je kunt vinden in de webshop van Veglorious. Hoogwaardige vegan shampoos, gezichtsreinigers en andere producten, in aantrekkelijke, kleurrijke verpakkingen. Tijd om eens kennis te maken met de mensen en de producten achter dit merk en wat het zo bijzonder maakt. Kleurrijk en vol aandacht ontworpen, de producten Lamazuna zijn een lust voor het oog. Achter de mooie verpakkingen schuilt echter een prachtige missie die milieubewuste klanten als muziek in oren zal klinken. Bij Lamazuna is het motto altijd zero waste geweest. Behalve vegan en diervriendelijk, is het merk dus ook vooral toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, afvalvrije producten. Lamazuna wordt handgemaakt in een klein dorpje genaamd Belleville-sur-vie in Chevreuse (Frankrijk), een natuurpark nabij Parijs.

  100% toewijding aan ethische en ecologische waarden

  Toen eigenaresse Laëtitia Van de Walle tien jaar geleden Lamazuna oprichtte, kon ze zich niets anders voorstellen dan alleen milieuvriendelijke producten te verkopen. Die toewijding  heeft haar vruchten afgeworpen en inmiddels dragen de cosmeticaproducten in blokvorm zowel vegan, diervriendelijke als ecologische certificeringen, die zeker niet eenvoudig zijn om te krijgen als bedrijf. Iets om trots op te zijn dus! Naarmate het merk groeit, wordt deze toewijding aan ethische en ecologische waarden alleen maar groter en met hun biologisch afbreekbare verpakkingen zijn ze ook hard op weg om het 100% zero waste label aan het rijtje toe te voegen.

  Solide shampoo en andere vegan beauty producten van Lamazuna

  Vegan beauty producten van Lamazuna die je bij Veglorious kunt bestellen zijn de gezichtsreinigers, shampoos voor diverse haartypes en conditioner, deodorant, scheerzeep en cocoa butter. Deze zijn allemaal in vaste vorm en ideaal om mee te nemen op reis. 

  Om klanten verder aan te moedigen zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te leven, zijn ook de overige producten van Lamazuna zo ontworpen dat ze wasbaar en herbruikbaar zijn. De make-up verwijder pads bijvoorbeeld of de Konjac Sponge, die eenvoudig achtergelaten kan worden in de compost of organisch afval. Er worden tevens hoogwaardige, recyclebare of biologisch afbreekbare materialen gebruikt in de reinigers en shampoos die het ecosysteem niet beschadigen.

  Slow Cosmétique label


  Biologisch afbreekbaar, veganistisch, diervriendelijk, zero waste, Lamazuna heeft nogal wat doelstellingen! Zelf zijn ze ook trots om zich te scharen onder het label Slow Cosmétique. Dit label staat voor het ethische karakter van de producten, of het nu gaat om de natuurlijke ingrediënten of de milieukeuzes die ze maken. Om een ​​product het Slow Cosmétique-label te laten dragen, moet het ten eerste milieuvriendelijk zijn. Er zijn vier duidelijke en specifieke criteria. Er mogen geen vervuiling, petrochemicaliën of synthetische chemicaliën zijn. Vervolgens moeten ingrediënten natuurlijk, biologisch en zo min mogelijk zijn verwerkt. De toeleveringsketens moeten kort zijn en tot slot moet prioriteit worden gegeven aan lokale productie. 

  Lamazuna gebruikt voor de productie van haar duurzame producten zoveel mogelijk grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt en hecht veel belang aan eerlijke arbeidsomstandigheden. Het bedrijf schenkt bovendien 2 % van haar winst aan projecten die zowel het milieu als de mensen die eraan werken om de grondstoffen te winnen, ten goede komen. Op dat moment doneert Lamazuna aan een project voor de bebossing van het Amazone regenwoud in Peru. 

  • Veglorious. 2023. Alle rechten voorbehouden. Deze website maakt geen onderdeel uit van Facebook of Facebook Inc. Deze site is op geen enkele manier gelinkt aan Facebook. Facebook is een handelsnaam van Facebook Inc.