Oeps, je lijkt een niet-ondersteunde browser te gebruiken...
Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
 • Blog

  Auteur: Nina van Veglorious

  29 maart 2021

  Categorie: Nieuws

  De helende werking van kristallen

  In de wereld van alternatieve therapieën staat het gebruik van genezende kristallen hoog bovenaan de lijst. Is het nou een placebo or werken kristallen echt? Veel mensen geloven, en hebben zelfs ervaren, dat kristallen (versteende mineralen) verschillende helende eigenschappen bevatten. Van het brengen van gemoedsrust tot het bestrijden van depressie, de lijst lijkt eindeloos. Misschien heb je er zelf ook wel een, zo’n edelsteen die je bij je draagt, omdat hij je een bepaald, prettig gevoel geeft. Of je legt hem op je nachtkastje omdat het je voelt dat er een soort van rust vanaf straalt. Hoe werken kristallen nou? Wij leggen het hieronder op een simpele manier uit.

  Allereerst: wetenschappelijk gezien is er geen hard bewijs voor de kracht van kristalgenezing bij het behandelen of genezen van aandoeningen. Maar het gebruik van genezende kristallen lijkt toch bij veel mensen wel iets te doen. Niet zo gek eigenlijk, wanneer je weet dat alles om ons heen energie is en een trillingsfrequentie (energetische vibratie) afgeeft. Dus het universum, gedachtes, emoties, woorden, maar ook de aarde, mensen, dieren en de natuur. En kristallen dus, die al miljoenen jaren bestaan. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar.

  Energetische vibratie van kristallen

  Ons lichaam bestaan voor 50-65% uit water. Net als bij ieder ander wateroppervlak, wanneer je er een kiezelsteentje in gooit, begint het water te rimpelen, en zijn de vibraties nog lange tijd te voelen. Wanneer je je dit beseft, is het dus niet zo gek dat een energetische vibratie van een edelsteen ook doorwerkt in jouw lichaam.

  Deze helende edelstenen en kristallen hebben dus elk hun specifieke vibratie en frequentie, die voortkomen uit hun moleculaire samenstelling. Hun trillingen en energieën kunnen een aanzienlijke invloed hebben op onze stemming, geest en gezondheid, vaak op de manier waarop etherische oliën en aromatherapie werken. Subtiel dus. Ze werken als een magneet en kunnen de negatieve energieën absorberen en frisse vibes verwelkomen. Enkele van de meest gebruikte stenen tegen stress en negativiteit zijn bijvoorbeeld amethist, rhodoniet, opaal en rozenkwarts.

  Reinig en laad je kristallen regelmatig op

  Als je een edelsteen bij je draagt of in de ruimte zet zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden opgenomen, en ook zal jouw trilling worden overgenomen door de steen. Dat laatste is wel belangrijk overigens: reinig je stenen regelmatig en ‘laad ze opnieuw op’ door ze een paar minuten onder koud stromend water te houden, om ze zo weer ruimte te geven voor nieuwe kracht.

  Gebruik edelstenen op je lichaam, in je leefruimte en in geurkaarsen

  Hoe gebruik je kristallen op jouw lichaam en in je schoonheids- en welzijnsrituelen? Wanneer je een kristal over het lichaam plaatst of vasthoudt, werkt het samen met de chakra's van het lichaam en kan het je lichamelijk en geestelijk welzijn bevorderen. Sommige kristallen hebben de eigenschap om te helpen bij een betere concentratie en meer creativiteit. Dan is het bijvoorbeeld goed om een kristal op je bureau of in je werkkamer te zetten. Het kan ook fysieke, emotionele en spirituele reiniging bevorderen. Vaak worden kristallen echter geplaatst op of naast het lichaam, tijdens meditatie, reiki of massage.

  Ook zie je steeds meer dat kristallen worden gebruikt in combinatie met kaarsen. Kaarsen zijn natuurlijk al vaak een onderdeel in ontspanningsrituelen, en kristallen passen daar goed bij. In onze webshop, afdeling 'Make it Zen', verkopen we handgemaakte vegan en dierproefvrije geurkaarsen die edelstenen bevatten (die zitten in de kaars zelf!). De kwaliteiten van het kristal worden zo uitgedragen tijdens het branden van de kaars, en de steen zelf kun je na het branden met je meedragen.

  Shop de geurkaarsen met edelstenen

  • Veglorious. 2023. Alle rechten voorbehouden. Deze website maakt geen onderdeel uit van Facebook of Facebook Inc. Deze site is op geen enkele manier gelinkt aan Facebook. Facebook is een handelsnaam van Facebook Inc.